Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Policisti ujeli domnevnega terorista

(Slika je simbolična.) Sutterstock
Velenjski policisti so ob jezeru v Velenju prijeli 27-letnega Nemca, za katerim so avstrijski varnostni organi razpisali evropski priporni nalog domnevno zaradi novačenja teroristov.. Nemec je osumljen storitve več vlomov in tatvin v okrožju avstrijske Koroške in avstrijske Štajerske.

V petek so avstrijski varnostni organi slovenske policiste obvestili, da izvajajo obsežno akcijo iskanja 27-letnega Nemca, ki se giblje ob avstrijsko-slovenski meji, natančneje na območju, kjer je na slovenski strani Dravograd. Prav tako so jih obvestili, da gre za nevarno osebo, ki naj bi bila oborožena.

Danes okoli 9. ure so policisti PPP Celje v Velenju v bližini jezera opazili osebo, ki je ustrezala opisu iskanega Nemca, so sporočili iz PU Celje. Ko so ga hoteli prijeti, je 27-letnik stekel v jezero, od koder se je nato vrnil in skušal z nožem napasti policiste. 

Policisti Postaje prometne policije Celje so ga v sodelovanju z velenjskimi policisti obvladali in v nadaljevanju pridržali do izročitve avstrijskim varnostnim organom.

Žena mu je v gozdu rodila otroka

Po poročanju TV Slovenija sta zadnje mesece s partnerico živela po gozdovih v Avstriji in Sloveniji. Partnerica pa naj bi mu v gozdu rodila tudi otroka. 25-letno naj bi murskosoboški policisti  partnerico prijeli že prejšnji teden, saj je bila marca obsojena na zaporno kazen, ker je policiste napadla z motiko. Načrtovala naj bi pot v Bosno in tam širila ideje skrajnega islamizma.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.