Slovenija > Črna kronika
3253 ogledov

Policisti ustavili avtomobil in v njem našli dokaze

policija, luči Profimedia Policijske luči.
Novomeški policisti so prijeli tatove katalizatorjev.

V noči na 16. januar je novomeške policiste občan obvestil o sumljivi osebi na parkirnem prostoru v Podbrezniku. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na območju Kuzarjevega Kala ustavili osebni avtomobil, v katerem so bili trije osumljenci iz Kočevja, Novega mesta in Grosuplja. V avtomobilu so storilci prevažali dva odžagana ukradena katalizatorja. 

Policisti so trojici odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da so storilci katalizatorja odtujili iz osebnih avtomobilov, parkiranih v Podbrezniku in na območju Mokronoga. 

Policijska preiskava se nadaljuje, osumljenci, stari 20, 21 in 39 let, bodo ovadeni zaradi kaznivih dejanj tatvin.  

Policisti PP Novo mesto so v zadnjem letu obravnavali 17 tatvin katalizatorjev iz osebnih avtomobilov. Storilci so katalizatorje kradli predvsem v nočnem času iz vozil na parkiriščih pred stanovanjskimi bloki. Storilci so prežagali cev in katalizator odstranili iz izpušnega sistema.

Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilcev. 

Da bi preprečili kraje katalizatorjev, strokovnjaki priporočajo, da vozilo vedno parkirate na varnem območju v zaprti ali zaklenjeni garaži. Ne glede na to je dobro, da tudi pri zavarovalnici preverite, ali zavarovalna polica vključuje tudi krajo katalizatorja. Katalizatorji so tarča tatov zaradi platine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 19:53 20.januar 2023.

    Pripadniki zaščitene rase, torej nič novega.