Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Policisti znova "želi"

Zaseženo orožje
1/7
PU Maribor
Policisti 41- in 37-letniku zasegli konopljo. 52-letniku, ki je v gostilni razkazoval pištolo in tonfo pa več kosov orožja in naboje.

Mariborski policisti so preiskali stanovanje 41-letnega Mariborčana – zasegli so mu opremo za gojenje konoplje, poleg tega pa še 48 sadik te rastline. Policisti bodo pridelovalca ovadili.

Še večja je bila najdba policistov postaje Rače. Pri 37-letniku iz Rogoze so v stanovanjski hiši v kleti in na podstrešju našli dva prostora, prilagojena za gojenje konoplje. Zasegli so mu 404 sadik in tudi vso opremo, ki jo je uporabljal. Poleg tega so ugotovili, da je imel osumljenec električno energijo delno napeljano mimo merilca. Policisti so mu odvzeli prostost, zopert njega bo podana kazenska ovadba.

Hvalil se je z orožjem

Policisti območju mariborske uprave v preteklih dneh opravili še en zaseg – vendar je šlo tokrat za orožje.

V soboto so bili policisti obveščeni, da je v gostinskem lokalu v Zamušanih 52-letnik razkazoval malokalibrsko pištolo z dvema polnima nabojnikoma, teleskopsko palico in palico tonfo. Policisti so ga kasneje med vožnjo ustavili. Ugotovili so, da je močno alkoholiziran, sam pa jim je jim je izročil fračo, tonfo, teleskopsko palici, pištolo z vstavljenim polnim nabojnikom in rezervnim okvirjem, polnim nabojev ter dva manjša lovska noža z nožnico. Moškega so pridržali. Dan kasneje so opravili pri njem še hišno preiskavo in med drugim zasegli puško, zračno pištolo, plinski revolver  in različne vrste nabojev.


Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 08:01 10.julij 2013.

    Odam poslovne prostore za gojenje konoplje.