Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Politična stranka ponarejala podpise za referendum?

Žurnal24 main
Kriminalisti preiskujejo sum, da je politična stranka ponarejala podpise v podporo referendumu.

Kriminalistična policija na območju Policijske uprave Nova Gorica izvaja preiskovalna dejanja v zvezi s sumom uradno pregonjivih kaznivih dejanj, so potrdili na tamkajšnji policijski upravi. Po poročanju spletnih Primorskih novic, ki se sklicujejo na neuradne vire, gre za sum, da je politična stranka ponarejala podpise v podporo referendumu.

Za kateri referendum gre, časnik ne poroča, na policijski upravi (PU) pa dodatnih informacij zaradi interesa kriminalistične preiskave ne dajejo.

Na podlagi odredbe so kriminalisti danes opravili hišno preiskavo, da bi pridobili in zavarovali dokumentacijo v zvezi s sumi kaznivih dejanj.

Aktivnosti v sklopu preiskave se bodo nadaljevale tudi s pregledom pridobljenih podatkov in dokumentacije ter drugimi kriminalističnimi ukrepi. Preiskava policije v zvezi z omenjeno zadevo še ni končana, so še zapisali na PU Nova Gorica.

Komentarjev 7
  • provni 14:57 21.januar 2015.

    Za stranko s pravnomočno obsiojenim na čelu, ki noče in noče izstopiti iz vseh funkcij, kot je javno obljubil - nič čudnega.

  • depresija 22:03 20.januar 2015.

    Tole zdej pa ''izginuli'' podpisi sindikata kovinske in elektroindustrije slovenije pa Pojbič pa Marinič pa Leljak pa Rupar pa seveda capo di banda Janša itd itd - Dame in gospodje...to je SDS! Slovenska Delinkventska Stranka!

  • Janez_53 10:30 20.januar 2015.

    Pri zbiranju podpisov stranke nagovarjajo k podpisu vse ljudi, ne le svoje člane, tako da je možno nabrati podpisov več, kot je članstva. Število zbranih podpisov je pa seveda odvisno od pomembnosti in zanimivosti predloga, za katerega se zbirajo podpisi.