Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Polzelan s pajdašema vlamljal in kradel

Vlomilec Shutterstock
Na širšem območju Žalca preiskanih več kaznivih dejanj velikih tatvin. 26-letnemu osumljencu pomagala še dva pajdaša.

Policisti Policijske postaje Žalec so v zadnjem obdobju, na širšem območju Žalca, obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin. Konec preteklega tedna so odvzeli prostost 26-letnemu moškemu, doma iz okolice Polzele, ki ga sumijo storitve več velikih tatvin. Preiskovalni sodnik je zanj po zaslišanju odredil pripor.

"Osumljeni 26-letnik je osumljen storitve najmanj osmih velikih in ene tatvine. Med drugim je vlomil v štiri objekte in ukradel kolo z motorjem, več prenosnih telefonov, cigaret, pijač, tehničnih predmetov in gotovine. Več ukradenih predmetov so mu policisti zasegli," poroča Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. So pa policisti med zbiranjem obvestil ugotovili, da sta mu pri tem pomagala še dva pajdaša, 37-letni Žalčan in 25-letni Libojčan.

Skupaj imajo na vesti najmanj šest vlomov v stanovanjske hiše in druge objekte na območju Prebolda in Polzele, od koder so večinoma odnašali zlatnino, televizije, kosilnice in denar, ukradli pa so tudi pištolo. S tatvinami so oškodovancem povzročili za okoli 6.500 evrov škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.