Slovenija > Črna kronika
8797 ogledov

Pomagali gasiti, v njihova vozila je trčil drug voznik

Gasilci 112 Fotografija je simbolična.
Dvojna nesreča v Blagovici.

Okoli 15. ure je v križišču izvoza z avtoceste v Blagovici v smeri Celja in regionalne ceste Ljubljana-Celje zagorelo vozilo. Gasiti so ga začeli mimovozeči vozniki, v njihova ustavljena vozila pa je nato trčil avtomobil. Pri tem se je poškodovala tudi ena oseba, ki so jo na kraju nesreče oskrbeli domžalski reševalci.

Kot še poroča spletna stran uprave za zaščito in reševanje, so posredovali tudi blagoviški in domžalski gasilci. Zavarovali so kraj požara in nesreče, požar pogasili, odklopili akumulatorje na treh vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Zaradi nesreče sta bila regionalna cesta in izvoz z avtoceste v Blagovici v smeri Celje nekaj časa zaprta za ves promet.

Gasilci Trbovlje Gasili Slovenija Zagorelo pri polnjenju telefona v vozilu, požar pogasili gasilci

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 10:45 16.junij 2020.

    Prvič pa bi skoraj zagorel nov Mini , ker kljukec v NM ni zategnil objemko na gumijasti cevi bencina , ki prihaja na vplinjač in je bencin tekel po motorju ! Sreča , pa me je pri semaforju pred Policijo ...prikaži večo na Šubički opozoril voznik zadaj ! Eden Mini je pa nov zgorel na Viču leta 1971 .

  • Žurnalček 10:40 16.junij 2020.

    Zakaj avti zagorijo? Največkrat zaradi stika žic - in + in to ne v kurčlus, ampak samo pregrevanje žic. Jaz sem preprečil požar na svojem avtu z izpulitvijo žic, ki vodijo na vžigalnik. Pri tem sem se tudi opekel, ker ...prikaži več so bile žice zelo vroče. Ker je začelo smrdeti po izolaciji žic, sem z roko pretipal vse žice pod volanom in natipal najbolj vroče. V tem primeru ti odklop motorja ne pomaga , ker ima vžigalnik stalen priklop. Moral bi odklopiti akomulator, pa potem ko se žice ohladijo izpuliti .