Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Pomečkal ju je priklopnik

Zaradi današnje nesreče v Trbovljah je bila cesta zaprta več kot osem ur. (Foto: Žurnal24 main
Tragedijo na cesti Zagorje–Trbovlje, v kateri sta umrli dve osebi, je po prvih ugotovitvah zakrivil priklopnik. Cesta je bila zaprta več kot osem ur. V Ljubljani sinoči smrt voznika.

Nesreča na odseku pri ribogojnici v Trbovljah se je zgodila okoli 5.20, je za Žurnal24 pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Adlešič.

Krvavi teden
Samo ta teden je v prometnih nesrečah na slovenskih cestah umrlo že šest ljudi, kar je dva dni pred koncem že eden najbolj črnih tednov leta. Letos so slovenske ceste tako terjale 129 smrtnih žrtev, v primerljivem obdobju lani pa 154 smrtnih žrtev.

Kot je do zdaj ugotovila policija, je 30-letnik vozil tovorno vozilo znamke man s pripetim polpriklopnikom po glavni cesti iz smeri Trbovelj proti Zagorju. Pri kraju Trbovlje (pri ribogojnici) je polpriklopno vozilo domnevno zdrsnilo na nasprotno smerno vozišče. Takrat je iz nasprotne smeri (iz smeri Zagorja proti Trbovljam) pripeljal 55-letni voznik osebnega vozila znamke ford focus, v katerega  je polpriklopnik trčil. Po trčenju je polpriklopnik zdrsel naprej po vozišču, kjer je trčil še v vozilo znamke VW golf, ki ga je vozil 30-letnik. 30-letni voznik v golfu in 49-letna potnica zadaj v focusu sta  bila v nesreči tako hudo poškodovana, da sta na kraju umrla. V nesreči so bili poškodovani še 55-letni voznik focusa ter 52- in 37- letna potnica. Policija nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

Odsek glavne ceste Trbovlje–Zagorje je bila na delu, kjer se je zgodila
prometna nesreča, zaprta okoli devet ur.

Usodno zavijanje
Že sinoči se je smrtna nesreča zgodila tudi v Ljubljani. 67-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem je vozil po Kašeljski cesti od Spodnjega Kašlja proti Ljubljani.

Na cestah vladajo težke razmere. Strokovnjak svetuje, kako voziti, da ne bo nesreč. Več TUKAJ.

Ker hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti, je pred križiščem s Trtnikovo ulico zapeljal na desno na makadamsko bankino, tam pa je padel. Ob tem se je moški tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Pokalo po vsej državi
Zaradi spolzkih cest prilagodite hitrost vožnje in upoštevajte varnostno razdaljo. Ponoči se je po državi zgodilo več kot 40 nesreč, tudi zjutraj pa so bile zaradi nesreč ovirane oziroma celo blokirane nekatere prometnice. Stanje se je zdaj izboljšalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.