Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Pomivalci stekel obtičali v 35. nadstropju

Hoteli v Las Vegasu. Shutterstock
Štirje pomivalci oken ene izmed stolpnic v Las Vegasu, kjer je hotel Vdara, so za več ur obtičali v 35. nadstropju.

Na pomoč so jim namreč morali priskočiti gasilci, ki so potrebovali tri ure, da so lahko začeli z reševanjem delavcev. S strehe 46-nadstropnega hotela so spustili vrvi in se po njih spustili do pomivalcev in enega za drugim spustili na varna tla.

Tiskovni predstavnik gasilcev iz okrožja Clark Stacey Welling je za televizijsko postajo KSNV dejal, da so na pomoč prihiteli po tem, ko je eden izmed delavcev sporočil, da se je gradbeni oder zataknil in da so obtičali v 35. nadstropju.

Da se je zgodila tehnična napaka, je kasneje potrdila tudi tiskovna predstavnica hotela Vdara, Yvette Monet.

Samo večurno čakanje na reševalce ni bilo nič kaj prijetno, saj so se morali pomivalci stekel soočati z neznosno vročino (40 stopinj Celzija) in vetrom, ki je pihal s hitrostjo 16 kilometrov na uro. Nihče izmed delavcev sicer ni bil poškodovan.

Podobno reševanje se je sicer odvijalo marca leta 2009, ko se je dvema pomivalcema stekel na drugem lasvegaškem hotelu zaradi močnega vetra odtrgala vrv na enem koncu gradbenega odra.

Pri tem sta utrpela manjše poškodbe, na srečo pa sta nosila varnostni pas, saj bi se lahko v nasprotnem primeru končalo tragično.

Reševalci so ju takrat uspešno rešili skozi okno v 15. nadstropju zgradbe, medtem ko je gradbeni oder padel na tla in med drugim razbil stekleno streho hotelskega kopališča.

Komentarjev 1