Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Pomurski policisti zasegli 150 g heroina

heroin, kokain - MS PU Murska Sobota
Murskosoboški kriminalisti so v sodelovanju z ljubljanskimi kolegi in Okrožnim državnim tožilstvom v Murski Soboti zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovednih drog. S kazensko ovadbo so k preiskovalnemu sodniku privedli pet osumljencev, ki je zoper štiri odredil pripor.

Murskosoboški kriminalisti so več mesecev izvajali preiskavo zoper kriminalno združbo, ki se je v Pomurju ukvarjala s preprodajo heroina in kokaina, ki so ga nabavljali v Ljubljani in Mariboru, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

V preiskavi so ugotovili, da so se z namenom preprodaje prepovedane droge združili 32-letni osumljenec, 21-letna osumljenka in 31-letna osumljenka, vsi z območja Pomurja. Kot poročajo pomurski policisti, je imela kriminalna združba natančno razdeljene vloge. Delovali so tako, da sta prva dva drogo nabavljala pri 38-letnem hrvaškem državljanu, ki je neprijavljen bival v Ljubljani, starejša osumljenka pa je drogo prodajala uživalcem v Pomurju. Pri nakupu droge in prevozu iz Ljubljane v Mursko Soboto je sodeloval tudi 22-letni študent iz Pomurja, ki so ga za sodelovanje pri nelegalni dajavnosti plačali.

Ujeli so ga pri poslu

Tudi 20. januarja 2012 je 38-letni osumljenec v Ljubljani posredniku prodal 20 gramov heroina. Pri prodaji so jih zalotili kriminalisti, ki so obema osumljencema odvzeli prostost. Zasegli so tudi prepovedano drogo in denar za plačilo droge.

Kot so zapisali pri Policijski upravi Murska Sobota, so isti dan kriminalisti pri vseh osumljencih na podlagi odredbe sodišča opravili hišne in osebne preiskave. Pri hrvaškem državljanu so našli in zasegli še več kot 60 gramov heroina, 10 gramov kokaina, razne pripomočke in računalniško opremo, ki jo je uporabljal pri prodaji. Pri ostalih osumljenih so bili najdeni pripomočki in oprema, ki so jo uporabljali pri prodaji, in manjša količina droge.

Vseh pet osumljencev so kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper štiri odredil pripor. Zoper 21-letno osumljenko pripor ni bil odrejen, sporočajo policisti.

Prodali več kot kilogram heroina

Pri preiskavi primera, v katerem je bilo skupno zaseženo več kot 150 gramov heroina in 30 gramov kokaina,  so kriminalisti s klasičnimi in prikritimi preiskovalnimi ukrepi ugotovili, da so osumljenci v zadnjem letu izvršili najmanj 27 kaznivih dejanj s področja prepovednih drog.

Kriminalisti ocenjujejo, da je kriminalna združba v Pomurju preprodala več kot kilogram heroina. Do zdaj so pridobili dokaze o preprodaji več kot 600 gramov heriona.

Za gram heroina je kriminalna združba plačevala po 20 evrov, odjemalcem pa so "šut" oziroma odmerek (0,2 grama) preprodajali prav tako za 20 evrov, pravijo pri policiji.

Povratniki z obeh strani meje

Večina osumljencev, ki so sodelovali v kriminalni združbi, je že bilo obravnavanih za podobna kazniva dejanja. Nekateri me njimi so tudi sami odvisniki od prepovednih drog.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili tudi to, da je za 38-letnega hrvaškega državljana zaradi preprodaje prepovedanih drog razpisana Interpolova mednarodna tiralica.

Preiskava primera še ni zaključena, saj preiskovalci zbirajo obvestila in dokaze za več kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo droge, so še zapisali v sporočilu Policijske uprave Murska Sobota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.