Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Ponarejen bankovec odnesite na banko

evri ponaredki pu kuper Žurnal24 main
Koprski policisti zasegli nekaj ponarejenih evrskih bankovcev za sto evrov, enega tudi novomeški. Če sumite, da je ponarejen, ga odnesite na banko.

Koprski policisti so sporočili, da je včeraj popoldne državljanka Avstrije natočila gorivo za 35 evrov in kupila vinjeto za 15 evrov, celoten znesek pa plačala z bankovcem za sto evrov, za katerega so ugotovili, da je ponarejen.

Nekaj minut kasneje je državljan Italije na banki v Kopru želel položiti gotovino, uslužbenka pa je ugotovila, da je vmes ponarejen bankovec za sto evrov. Tudi v drugi banki v Kopru so popoldne pri štetju denarja našli ponarejen bankovec. Bankovce so policisti zasegli in bodo poslani na ekpertizo, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Ponarejen bankovec za sto evrov so zasegli tudi novomeški policisti. Bankovec so na NLB zasegli včeraj dopoldne. Odkrili so ga pri štetju izkupička podjetja iz območja Posavja. Kot kaže, je neznanec uspel pri plačilu unovčiti bankovec, ki nima vseh zaščitnih elementov oziroma kaže, da je ponarejen.

Odnesite ga na banko

Če sumite, da je bankovec ponarejen, je najbolje, da ga odnesete na najbližjo banko. "Najbolje je, da bankovec odnesete na banko, ki bo izpeljala postopek preverbe in ugotovila, ali je bankovec ponarejen ali ne, nato pa bo o vsem skupaj obvestila policijo, ki bo postopek vodila naprej," nam je povedala Vesna Drole z Generalne policijske uprave.

Komentarjev 1
  • Zlatko Nemec 13:18 03.september 2011.

    meni so v banki zasegli takratnih 100 dem, dobil sem jih pri prodaji stoenke nekoč, poklicali policijo in me odpeljali z 1,5 letnim otrokom, nisem imel priče. kriminalist mi je rekel, da grem na sodišče jaz, ker tistega, ki mi ...prikaži več je 100 dem dal, ne bo prijavil, ker je mafiec in se ga nekako boji. imel je 5 policajev prič, ki bi izgovorjeno zanikale, jaz pa 1,5 letnega otroka. potem pa ubogajte prebrano in nesite eure na banko, ne unovčite jih nekje in si prihranite probleme, jaz sem komaj ušel sodišču, ker se policija nekoga boji........