Slovenija > Črna kronika
2848 ogledov

Ponoči gorelo pod Kolosejem v Ljubljani

Kolosej Žurnal24 main
Okoli pol četrte ure zjutraj so gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova Sneberje Novo Polje prihiteli v ljubljansko nakupovalno središče BTC.

Po podatkih Centra za zaščito in reševanje Uprave republike Slovenije je ob 3.33 ponoči na Šmartinski cesti v Ljubljani, pod kino centrom Kolosej, zagorelo v jedilnici restavracije Puccini. Ogenj se razširil iz omare na mize in stole.

Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Zadobrova Sneberje Novo Polje, ki so požar hitro lokalizirali. Gasilci so prezračili restavracijo in prostore Koloseja. Natančen vzrok požara ni znan. Nastala je materialna škoda.

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 76 prometnih nesreč, od tega 11 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 75 kršitev javnega reda in miru ter 103 kazniva dejanja. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 48-krat posredovali na javnih krajih in 27-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 vlomov, 35 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, pet povzročitev telesne poškodbe ter po dve zlorabi drog, kaznivi dejanji nasilja v družini in ropa.

Kljub dežju, ki je zajelo del Slovenije je po bila za reševalce to ena bolj mirnih noči. Ob 2.56 je na Lahovi ulici v občini Maribor, zagorelo na deponiji. Posredovali go gasilci GB Maribor, PGD Brezje in PGD Pobrežje, ki so polili in premetali 350 kubikov odpadnega materiala.

Ob 5.16 je na cesti Rakovica - Besnica v občini Kranj, prišlo do prometne nesreče. Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj, ki so raj zavarovali, odklopili akumulator s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem, nudili razsvetljavo, očistili cesto ter iskali morebiti pogrešano osebo, ki pa je niso našli.

Dvakrat so morali reševalci posredovati zaradi padca. Ob 5.43 so na Gortanovi ulici v Novi Gorici posredovali gasilci JZGRD Nova Gorica, ki so v varovanem stanovanju nudili pomoč starejši osebi zaradi padca s postelje. Oseba ni bila poškodovana. Že v soboto zvečer pa je v Senožečah, v občini Divača, moški padel po zunanjih stopnicah in se poškodoval. Prvi posredovalci PGD Senožeče so poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Sežana. Poškodovana oseba je bila odpeljana v SB Izola na nadaljnje zdravljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.