Slovenija > Črna kronika
209 ogledov

Ponoči gorelo v družbi za ravnanje z odpadki v Mariboru

gasilec požar Profimedia
V nedeljo pozno zvečer je zagorelo v družbi za ravnanje z odpadki na Lahovi ulici v Mariboru.

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je gorelo približno 500 kubičnih metrov mešanega odpadnega materiala. Gasilci so požar pogasili in čez noč postavili gasilsko stražo. Po poročanju medijev je zagorelo v obratu podjetja Gorenje Surovina, kjer se ukvarjajo z zbiranjem in predelavo različnih vrst odpadnega materiala.

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorelo malo pred 22.30. V akcijo so se vključili gasilci več prostovoljnih gasilskih društev (PGD) ter Gasilske brigade Maribor. Požar so pogasili in odmaknili 500 kubičnih metrov odpadkov. Na gasilski straži sta ostali PGD Brezje in Pobrežje.

Kot piše časnik Večer, požar ni bil primerljiv s tistim v Surovini leta 2013, ki je nekaj dni zaposloval vso poklicno gasilsko brigado v Mariboru in številne prostovoljce iz okoliških gasilskih društev. Takrat je zagorelo zaradi iskre ob kratkem stiku na napajalnem kablu enega od strojev v notranjosti hale.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.