Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Ponoči zagorelo v Žitu

Požar v Žitu
1/7
Fotosmedia
Po prvih ocenah je škode za približno 250.000 evrov.

Nekaj minut čez polnoč je zagorelo v proizvodnem prostoru podjetja Žito d.d. na Meljski cesti v Mariboru.

Ogenj, ki je uničil peč za cvrtje zlatih kroglic, velik zalogovnik za rastlinsko olje, transportni trak, sistem za odvajanje toplega zraka, električno instalacijo in pisarniško opremo v prostoru 10 x 8 m, je pogasilo 21 gasilcev iz Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Maribor.

Preiskava požara še poteka, so v sporočilu za javnost zapisali v Žitu, kjer ocenjujejo, da je vzrok verjetno tehnične narave, izključili so človeški faktor. Ocena škode na obratu še ni znana, v podjetju pa predvidevajo, da bo znašala nekaj 100.000 evrov.

V Žitu bodo odločitev glede nadaljevanja proizvodnje na omenjeni liniji sprejeli takoj, ko bo znana ocena škode. Glede na škodo bodo pretehtali možnosti obnove obstoječe linija ali nakupa nove linije. V tem času bodo poskušali proizvodnjo organizirati v drugih obratih, so še navedli v podjetju.

Komentarjev 2
  • dragec 08:20 16.januar 2013.

    Mutna so to posla. verjetno je to načrtovano že z zaposlovanjem slovakov in pomoči zavarovalnic pri izplačilu škoda. Verjetno bo tudi Žito šlo v maloro!!!

  • privat 08:20 16.januar 2013.

    nekdo rabi denar??