Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Popovič menda ni želel biti žaljiv

Popovič v pritožbi višjim sodnikom zagotavlja, da je bila njegova kritika "polit Žurnal24 main
Odškodnina. Višji sodniki so Marku Pogorevcu namesto 10 tisoč namenili le 800 evrov za razžalitev.

Koprski župan Boris Popovič mora v naslednjih dveh tednih nekdanjemu šefu policije plačati 800 evrov. Ljubljanski višji sodniki so namreč delno ugodili Popoviču, ki se ni strinjal s kaznijo štiri tisoč evrov, kolikor mu je konec junija naložila okrožna sodnica za razžalitev Marka Pogorevca.

"Bolečine le en mesec"
Tako kot za okrožno sodišče je tudi za višje nesporno, da je Popovič Pogorevca kot vodjo volilnega štaba Lojzeta Peterleta pred predsedniškimi volitvami leta 2007 užalil kot največjega negativca in bandita v državi.

"S tem je tožnik utrpel duševne bolečine, a te zagotovo niso trajale dlje kot en mesec. Pravična denarna odškodnina za pretrpljene bolečine je zato 800 in ne štiri tisoč evrov, kot je napačno presodilo sodišče prve stopnje," ugotavljajo višji sodniki v odgovoru na Popovičevo pritožbo. Zadnji sicer vztraja, da Pogorevca ni imel namena zaničevati. "Izrečeno je bilo v času volilne kampanje, zato sem prepričan, da ga nikakor nisem užalil," meni Popovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.