Slovenija > Črna kronika
324 ogledov

Popovičevi žena in sestra na sodišču

Popoviča so že obsodili na pogojno zaporno kazen, njegovi žena in sestra pa še č Žurnal24 main
Sojenje ženi in sestri koprskega župana Borisa Popoviča se nadaljuje. Pomagali naj bi pri zlorabi položaja. Popoviča so že obsodili na leto in deset mesecev pogojne zaporne kazni.

V Kopru se nadaljuje sojenje ženi in sestri koprskega župana, Evi Popovič in Lauri Ban. Obtožnica ju bremeni pomoči pri zlorabi položaja. Popovič namreč pred desetimi leti kot direktor družbe BPC del dnevnih izkupičkov iz lokala Snack Bar v vrednosti 63.653 evrov ni poračunal, ampak si je denar protipravno prilastil.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Sodišče je že pred časom ugotovilo, da je poleg tega kriv tudi davčne zatajitve davka od dobička pravnih oseb v vrednosti 11 tisoč evrov (davčnemu uradu je predložil napačne podatke) ter ponarejanja poslovnih listin. Sodišče mu je septembra lani izreklo pogojno obsodbo enega leta in desetih mesecev zapora, a sodba še ni pravnomočna.

Jemali denar iz sefov?
Popovičevi ženi in sestri pa tožilstvo očita pomoč pri zlorabi položaja. Obe naj bi fizično jemali denar iz sefov koprskih lokalov Snack bar in Carpaccio pub. Zagovornik Banove sicer zahteva izločitev dokazov, saj naj bi jih kriminalisti v hišnih preiskavah pridobili na nezakonit način.

Sojenje se bo nadaljevalo jutri, ko naj bi nastopile prve priče tožilstva.

Obtožnice ne razumeta
Obe obtoženki sta dejali, da spremenjene obtožnice ne razumeta, saj se navedeni zneski in letnice ne ujemajo s prvotno obtožnico. Sicer pa sta v zagovorih vztrajali pri izjavah iz procesa leta 2007, ko sta zavrnili vsakršno krivdo.
Zagovornica družbe Food party Lucija Šikovec Ušaj pa je predlagala opustitev postopka zoper omenjeno družbo, saj ne poslujejo več in niso sposobni poravnati niti stroškov postopka. Zaradi poteka kazenskega postopka družbe formalno sicer ni bilo še mogoče "izbrisati".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.