Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Porast tatvin v trgovskih centrih

Tatvine v trgovskih centrih.
1/3
PU Murska Sobota
Murskosoboški policisti opozarjajo na porast tatvin v tamkajšnjih trgovinah. Dolgoprstneži so tako skupaj ukradli za 8.300 evrov oblačil in drugih izdelkov.

Pri storitvi drznih tatvin so bili 26. 6. 2012 prijeti štirje državljani Madžarske, od tega tri ženske. Osumljenke, stare 30, 31 in 50 let, in osumljenec, star 37 let, so odtujevali obutev višjega cenovnega razreda in oblačila.

Tako so v eni od trgovin odtujili 42 parov čevljev v skupni vrednosti 2.400 evrov, v treh trgovinah z oblačili pa razna oblačila v vrednosti od 583 do 983 evrov in tako v skupnem seštevku odtujili blago v vrednosti za približno 4.600 evrov. Preiskovalni sodnik je nato zoper vse osumljence odredil pripor.

Kradla parfume in obleke

2. julija pa sta bila pri storitvi drznih tatvin v Murski Soboti prijeta 19- in 21-letna storilca z območja Maribora, ki sta v trgovinah kradla parfume in oblačila.

Vse predmete sta iz trgovine odnesla v večji kartonski vrečki z alufolijo. Tatvine artiklov sta izvedla v dveh trgovinah s parfumi – oškodovala sta ju za 683 in 385 evrov. Prav tako sta istega dne izvršila še dve tatvini oblačil, pri katerih sta oškodovala oškodovanca za 94 in 128 evrov, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Zapomnite si osebni opis osumljencev

Ker je pričakovati, da se bo tovrstni trend izvrševanja drznih tatvin v trgovskih centrih nadaljeval, policisti predlagajo, da se v vseh takih primerih obrnete na policijo (pokličete 113).

"Pri tem pa je zelo koristno, da si oškodovanci ali druge osebe, ki bi to opazile, poskušajo zapomniti osebni opis osumljencev, morebitna vozila, ki jih ti uporabljajo – predvsem znamko in registrske tablice, smer gibanja vozila in število oseb," svetujejo na murskosoboški policijski upravi.

"Storilcev je ponavadi več, v trgovino pa pridejo posamezno, čeprav delujejo usklajeno in opravljajo tatvine skupaj. Pri tem del storilcev zamoti prodajalca, drugi pa pripravi predmete, ki jih odnesejo iz trgovine. Storilci med drugim uporabljajo prirejene večje torbe ali vrečke, ki so z notranje strani obdelane z alufolijo, ki prepreči aktiviranje alarmne naprave na izhodnih vratih.

Nenavadno ali pa sumljivo je tudi že početje, če ena in ista oseba večkrat v krajšem časovnem intervalu pride v trgovino z večjo torbo in se zadržuje nekaj časa v trgovini, se radovedno obnaša, ne kupi pa ničesar."

Komentarjev 1
  • mia 14:01 07.julij 2012.

    malih in večjih tatvin bo vedno več. od nečesa bo treba živeti, saj ne znamo vsi goljufati in nakladati kot naši politiki.