Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Posiljevalca iz Kopra prijeli v Španiji

Policijski trak. Nik Rovan
Brutalno. Po devetih letih prijeli romunskega posiljevalca, ki se je štiri ure izživljal nad 21-letnico.

Policija bo danes predstavila podrobnosti poteka preiskave in mednarodnega policijskega sodelovanja, v okviru katerega so v Španiji prijeli 44-letnega Romuna, osumljenega brutalnega posilstva iz leta 2003.

Napadena med sprehodom

Spomnimo: pred devetimi leti se je konec septembra 21-letna domačinka v večernih urah odpravila na sprehod po samotni poti v zaledju Kopra. Iz grmovja je nanjo planil moški, jo zvezal in zvlekel v gozd ter se nad njo štiri ure spolno izživljal.

Hudo ranjeno sta jo našla njena mama in brat. V izolski bolnišnici so ugotovili, da ji je napadalec polomil rebra ter poškodoval hrbtenico, glavo in prsni koš. Grozovitega posilstva je bil osumljen tedaj 36-letni D. B., državljan BiH.

Posiljena je namreč storilca opisala in opravila prepoznavo po fotografijah; policija ga je prijela naslednje jutro. D. B., na začasnem delu v Sloveniji, ki naj bi dogodek opazoval iz grmovja, je izkoristil pravico do molka.

Analize vzorcev DNK pa tedaj niso potrdile identičnosti vzorcev oškodovanke in osumljenca, zato je bil iz pripora izpuščen, preiskavo pa so nadaljevali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.