Slovenija > Črna kronika
79 ogledov

Posiljevalec si želi predčasno v zapor

razno 12.10.12. sodisce, sodnisko kladivo, foto: shutterstock Žurnal24 main
Devetindvajsetletnik se je pokesal, in za posilstvo 23-letnice dobil skoraj najnižjo zagroženo kazen.

Tri leta in pol bo moral v zaporu odsedeti 29-letni Dejan Brodar, ki je sredi aprila v okolici ljubljanskega Gospodarskega razstavišča brutalno napadel in posilil 23-letno dekle.

Prizna in obžaluje

"Mi je zelo žal za to, saj nisem imel namena tega narediti," se je Brodar pokesal včeraj, ko so mu na ljubljanskem okrožnem sodišču ponudili, naj prizna zločin in se v zameno za to s tožilstvom pogodi za kazen. Če Brodar včeraj ne bi priznal, bi mu v prihodnjih tednih začeli soditi, tožilstvo pa bi zanj – glede na to, da mu je zaradi posebno poniževalnega spolnega nasilja grozila od tri- do 15-letna zaporna kazen – pozneje najverjetneje predlagalo precej višjo kazen .

Sodnica je Brodarju odmerila kazen, za kakršno se je pogodil s tožilstvom in mu priznala tudi dve olajševalni okoliščini – ker je dejanje priznal sam in doslej še nikoli ni bil kaznovan. Zaporna kazen pa ga je zdaj doletela, ker je dekle hudo telesno poškodoval in "grobo posegel v njeno telesno in spolno integriteto, zaradi česar bi bilo lahko ogroženo njeno življenje," izhaja iz obrazložitve sodbe. Žrtev od Brodarja zahteva 28 tisoč evrov odškodnine.

Komentarjev 2
  • Ferluci 08:41 29.avgust 2013.

    Ja s tem denarjem bi lahko z letalom obiskal različne rdeče četrti v vseh evropskih prestolnicah - pa še izbiral bi: kitajke , ukrajinke, črnke... Res, poceni jo je odnesel - prepoceni! No, bo pa v zaporu pobiral milo pod tušem...

  • Žurnalček 23:50 21.avgust 2013.

    Drago ga bo tole pršlo po 5000€ za centimeter !