Slovenija > Črna kronika
1949 ogledov

Posilstvo na festivalu v Tolminu

V petek popoldan je mladoletnik v središču hrvaškega mesta Vinkovci posilil 11-l Žurnal24 main
Novogoriška policija obravnava posilstvo komaj 17-letne Avstrijke, do katerega naj bi prišlo na največji metalski prireditvi pri nas. Posilila naj bi jo dva druga obiskovalca prireditve.

Kot pišejo Primorske novice, je črna statistika največje metalske prireditve pri nas posilstvo in trije poskusi samomorov. “V noči na sredo smo res prejeli prijavo kaznivega dejanja posilstva nad mlajšo državljanko Avstrije, obiskovalko prireditve. Policisti so izvedli vse nujne preiskovalne postopke in nadaljujejo z ukrepi v smeri odkritja osumljenca dejanja. Zaradi intenzivne preiskave drugih podrobnosti o zadevi ne moremo posredovati,” je povedal vodja uniformirane policije novogoriške policijske uprave Evgen Govekar.

Kot pišejo Primorske novice, naj bi dva mladeniča posilila Avstrijko v noči na sredo. Ali ju je dekle poznalo ali ne, ostaja neznanka, do kaznivega dejanja pa naj bi prišlo znotraj skupine Avstrijcev. V bližini naj bi bili tudi francoski obiskovalci prireditve. Dekle je po prijavi odšlo v tolminski zdravstveni dom, kjer so jo pregledali.

Policija sicer ocenjuje, da je organizator dobro poskrbel za varnost na dogodku, ki naj bi se ga udeleževalo okrog 12 tisoč obiskovalcev. Policisti sicer preiskujejo še en poskus samomora; v isti noči kot do posilstva se je obiskovalec skušal obesiti, vendar so ga varnostniki pravočasno rešili.

Okrog prireditve so policisti zabeležili še dve kršitvi javnega reda in miru. Slovenca, ki se je pijan upiral ukazom reditelja in se hotel z njim celo tepsti, so pridržali do streznitve, obravnavali pa so tudi tatvino telefona in nahrbtnika z dokumenti.

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 7
  • dragec 17:47 26.julij 2015.

    DROGA........zdaj umaknite komentar

  • iravadi 08:23 26.julij 2015.

    Pa komu koristi to cenzuriranje komentarjev. Zaradi komentarjev sploh odpremo te osnovnošolske članke polpismenih pisunov. Komentar je del demokracije in izraz mnenja posameznika, katero pač razumljivo ni vsem všeč. Tako, zdaj pa še moj komentar zbrišite.

  • 4krogci 18:13 25.julij 2015.

    A to je prirojeno da si tak vosu al so te naučil?