Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Posilstvo na kliniki v Polju

V Psihiatrični kliniki Ljubljana v Polju je eden izmed pacientov napadel in spol Žurnal24 main
V Psihiatrični kliniki Ljubljana v Polju je prejšnji teden eden izmed pacientov napadel in spolno zlorabil pacientko.

Pacient naj bi prejšnji četrtek izkoristil nepazljivost osebja in se je po vračanju z vrta, kjer se je zadrževal z drugimi bolniki, izmuznil v sobo, v kateri je počivala pacientka po odvzemu krvi, ter jo posilil.

Predstojnica oddelka za klinično psihiatrijo dr. Vesna Švab je za zurnal24.si potrdila dogodek in pojasnila, da v kliniki poteka strokovni nadzor, na podlagi katerega bo pripravljeno natančno poročilo.

"Premalo osebja"
Po njenih besedah je bilo v trenutku dogajanja na oddelku zelo veliko hudih bolnikov, v teku so bili tudi sprejemi, zato je bilo v tistem trenutku vseh osem članov osebja polno zaposlenih, kar je pacient izkoristil.

 
 

V teh okoliščinah, ko se pogovarjamo in raziskujemo, kaj se je dogajalo, je vse bolj jasno, da takega pritiska zaposleni niso mogli obvladati, na kar pa smo že prej velikokrat opozarjali vodstvo klinike.

Vesna Švab

 
 Švabova je povedala, da je osebje zelo pretreseno nad dogodkom, ki je prvi te vrste v zadnjih desetih letih, odkar sta moški in ženski sprejemni oddelek prostorsko združena. Glede morebitne odgovornosti zaposlenih je dejala, da gre za visoko usposobljene tehnike, ki svoje delo opravljajo na visokem strokovnem in človeškem nivoju v nemogočih razmerah. Po njenih besedah je tudi zaradi dogodka vse bolj jasno, da je na oddelku zaposlenega osebja premalo, da lahko zaradi tega pride do incidenta, pa so že večkrat opozorili vodstvo klinike.

Napadalec in žrtev ločena
Žrtvi nudijo vso potrebno psihološko pomoč, medtem ko so domnevnega posiljevalca premestili na ločen oddelek, tudi pri njem pa teče postopek zdravljenja. Primer je bil predan v preiskavo tudi kriminalistom. Glede prištevnosti pacienta v trenutku dejanja bo imel zadnjo besedo sodni izvedenec, o njegovi krivdi pa sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.