Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Poškodbe smučarjev se vrstijo

Rogla. Gregor Katič
Danes že tri poškodbe na smučišču. Policisti do 26. februarja izvajajo poostren nadzor.

Zaradi lepega vremena in počitnic so slovenska smučišča polna deskarjev in smučarjev. Vse več pa je tudi poškodb na smučišču.

Danes malce pred dvanajsto uro sta se na Voglu in Soriški planini poškodovala smučarja. Na Starem vrhu pa naj bi smučarja zadel infarkt, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Že včeraj pa si je na smučišču Vogel v Občini Bohinj smučarka poškodovala nogo. Poškodovanko so s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Zavedati se moramo, da pri smučanju na smučiščih veljajo določena pravila, ki jih je treba spoštovati. Ne toliko zato, da bi se izognili kaznim, pač pa predvsem zaradi obzirnosti do drugih, previdnosti in odgovornosti.

V letošnji sezoni že več poškodb

Samo v lanski smučarski sezoni 2010/11 je policija na slovenskih smučiščih obravnavala dve smrtni nesreči, 41 nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in 25 z lahkimi.

V letošnji sezoni (od novembra do konca januarja) pa deset nesreč s hudimi telesnimi poškodbami in štiri z lahkimi.

Komentarjev 2
  • mufi 18:10 24.februar 2012.

    Hecno. Tisti, ki lezejo na gore so nori, menda. Po tem so tudi smučarji nori. Ker smučajo. Če oboji ne bi počeli, kar lahko, in želijo, se jim ne bi zgodilo nič hudega. No , ja, mogoče kak tegelc z balkona

  • Žurnalček 20:20 23.februar 2012.

    Včeraj 22.februarja me je pri smučanju na St. vrhu oplazil smučar , ki je vozil smuk na delu proge, kjer je širina 10m in je mimo mene, ki sem bil tudi v vožnji ob skrajno levem delu z 10km/h prehitel ...prikaži večl z 20km večjo hitrostjo . Vse je videl nadzornik , ki je vozil za nama in ga na izteku te strmine ustavil , se z njim nekaj pogovarjal in pred mojim prihodom do njega, v 30 sek opravil pogovor in odpeljal dalje. Ko je bil fant v temno rdeči bundi še v šoku, kajti ,da sem ga videl in mu dal bodiček , bi pristal čelno v smreki za kar mi je strašansko žal, da ga nisem prej videl in ga nabil. Ko sem prišel do njega , sem mu rekel , da če ga samo še enkrat vidim v takšni vožnji da bo dobil brez opozorila bombo. Sprašujem upravo St. vrha , zakaj redar temu bedaku ni vzel karte in ga kaznoval po zgoraj omenjenem zakonu. Ne mi sedaj srati , da sem počasen ali kaj takega , ker sem v tem športu as.