Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Poškodbe so bile prehude

Žurnal24 main
Na Ptujskem jezeru sta trčila vodna skuterja. Trčenje usodno za enega od udeležencev.

Nesreča se je zgodila včeraj ob 19.16. Po podatkih Urada RS za zaščito in reševanje si je v trčenju ena oseba hudo poškodovala nogo in bila prepeljana v ptujsko bolnišnico.

Po podatkih Policijske uprave Maribor je do nesreče prišlo okoli 150 metrov pred pristaniščem Ranca. Pri ogledu kraja dogodka je bilo ugotovljeno, da je v nesreči eden izmed voznikov izgubil desno nogo, zaradi česar je pozneje tudi umrl.

Policisti so oba vodna skuterja zasegli, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil. V nesreči so posredovali gasilci PGD Ptuj in Podvodna reševalna služba Ptuj.

"Na opozorila se nista odzvala"

Iz Zavoda za šport Ptuj in podjetja Radial Ptuj (upravljavca oziroma izvajalca objekta), kjer se je zgodila nesreča, so sporočili, da so voznika obeh skuterjev opozorili, da je njihov čas zadrževanja na vodni površini potekel ob 19. uri. "Žal pa se na naša opozorila niso odzvali, kar je botrovalo nezgodi, ki se je pripetila ob 19. uri in 12 minut," so zapisali.

Navajajo tudi, da se uporaba vodne površine dovoljuje v skladu z zakonom o celinskih vodah in občinskim odlokom, pravila plovbe pa so javno izobešena tudi ob vstopu na vodno površino: "Kljub navedenemu se iz leta v leto povečuje število uporabnikov, ki pa ne upoštevajo vseh predpisanih določil. Izvajalec objekta pa po določilih zakona in odloka nima pravice sankcionirati nediscipliniranih uporabnikov vodnih površin."

Komentarjev 1