Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Poškodbe so bile prehude

Za posledicami prometne nesreče je v četrtek v bolnišnici umrl 81-letni pešec.

Prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 81-letni pešec, se je zgodila 30. novembra v Ševljah. Voznica osebnega avtomobila je trčila v 81-letnega pešca, ki je hodil ob desni strani vozišča. Pešec ni nosil odsevnih teles in je bil oblečen v temnejša oblačila.

Dodatna previdnost na cestah

Policija opozarja udeležence v cestnem prometu na previdnost. V času, ko je dan krajši  in so pogoji za vožnjo slabši, je treba biti še dodatno previden. Na delih ceste, ki so slabše osvetljeni, morajo biti vozniki še posebej pozorni na pešce. Za lastno varnost morajo poskrbeti tudi pešci. Oblečejo naj svetleča oblačila in upoštevajo prometna pravila.

Oktobra in novembra štiri smrtne žrtve

Policisti so oktobra in novembra letos obravnavali manj prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi pešci. V omenjenih dveh mesecih letošnjega leta so za posledicami prometnih nesreč umrli štirje pešci, v letu 2010 pa 12 pešcev. V tem obdobju beležijo tudi zmanjšanje prometnih nesreč s pobegom.

Vzroki prometnih nesreč so neprilagojena hitrost voznika, vožnja preblizu desnemu robu vozišča, v enem primeru pa tudi nepravilno prečkanje vozišča.

Prometne nesreče z udeležbo pešcev največkrat povzročijo drugi udeleženci v cestnem prometu, a pogosto k prometni nesreči pripomorejo tudi pešci. Predvsem je več pešcev, ki povzročijo prometne nesreče pod vplivom alkohola, so nam sporočili z generalne policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.