Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Poškodbe v najdaljši noči leta

Reševalci so imeli ponoči zelo veliko dela. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Najdaljša noč v letu je bila naporna tako za policiste kot reševalce. Policisti so bili obveščeni o 68 kršitvah v zvezi s pirotehničnimi sredstvi, v UKC Ljubljana pa so oskrbeli 174 pacientov.

Kot so za zurnal24.si dejali v UKC Ljubljana, so v najdaljši noči v letu oskrbeli 174 pacientov, opravili so 53 malih operativnih posegov in pet večjih. Oskrbeti so morali 11 pacientov, ki so se poškodovali v pretepih, sedem zaradi petard in 14 zaradi padcev na ledu.

Statistika najdaljše noči v letu

- 174 pacientov
- 11 poškodb iz pretepov
- 7 poškodb zaradi petard
- 14 padcev na ledu
- 11 poškodovanih smučarjev
- 6 poškodovanih sankačev

(vir: UKC Ljubljana)

Veliko dela so imeli predvsem v prvih urah novega leta, saj so morali oskrbeti 39 pacientov, kar je, kot so dejali na UKC Ljubljana, "zelo veliko".

Pridržali 12 voznikov zaradi alkohola
Minula noč je bila sicer po podatkih generalne policijske uprave relativno mirna.

Posredovali so v 28 prometnih nesrečah, v katerih sta bila dva človeka huje poškodovana, deset ljudi pa lažje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 12 voznikov.

Opravili so 181 intervencij zaradi kršitev javnega reda in miru in pridržali 12 kršiteljev.

Obveščeni so bili o 68 kršitvah s pirotehniko.

Kaznivih dejanj je bilo 61, med njimi 22 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 4 povzročitve lahke poškodbe, 2 povzročitve hude poškodbe, 4 ogrožanja varnosti, 2 nasilji v družini in rop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.