Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Poškodoval si je hrbtenico

Fotografija je simbolična. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Jadralni padalec, ki se je med pristankom poškodoval v Kobaridu, je iz Italije in ni slovenski državljan, kot smo poročali po prvih podatkih.
O nesreči smo poročali že včeraj. Letos se je v Sloveniji zgodilo rekordno število nesreč pri skoku s padalom.

59-letnik iz Italije je po podatkih novogoriških policistov okrog poldneva s svojim jadralnim padalom vzletel z vzletišča za jadralne padalce na Stolu na Kobariškem in se nato med pristankom na pristajalnem mestu za jadralne padalce pri petrolovem bencinskem servisu v Kobaridu telesno poškodoval. Predvidoma naj bi utrpel poškodbe hrbtenice. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi jo padalec odnesel brez hujših posledic. Na ljubljanskem kliničnem centru nam informacije niso želeli potrditi.

Na višini približno sedem metrov mu je veter zaprl padalo in padel je na tla. S helikopterjem policije in ekipo nujne medicinske pomoči so ga nemudoma prepeljali v klinični center v Ljubljano. Bovški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.