Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Poškodoval vozilo in ugriznil policista

Na območju Lendave je voznik poškodoval policijsko vozilo in napadel policista.

Policisti so v četrtek v popoldanskem času na območju Lendave med opravljanjem cestne kontrole zaustavili osebno vozilo, ki ga je vozil  52-letni moški. Ker je voznik kazal znake vinjenosti, je bil zoper njega odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Policisti so ga seznanili s sankcijami v primeru odklonitve alkotesta. Med policijskim postopkom je občan zbežal v svoje vozilo in se s kraja kljub prepovedi nadaljnje vožnje odpeljal, policista sta se takoj zapeljala za njim.

Ko je občan pripeljal do svoje stanovanjske hiše, je vzratno zapeljal proti policijskemu službenemu vozilu, v katerega je tudi trčil. Voznik je po trčenju ponovno pobegnil, vendar sta ga policista dohitela in tudi izvedla postopek prijetja. Ob prijetju je med drugim osumljenec tudi ugriznil policista. 

Zoper občana sledi kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, obdolžilni predlog zaradi odklona strokovnega pregleda, ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in zaseg vozila zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov.

Komentarjev 4
  • rogg 19:43 31.januar 2014.

    Pa vse tudi ni res. Sem se kar dosti vozil po Lendavskem koncu. Nikdar me niso policaji ustavl.

  • Trovlak 18:25 31.januar 2014.

    To pa ni lepo. Z zakonom bi se moralo prepovedati policaje enačiti s kifeljci, saj lačen narod, kot kaže, zaradi dvoumnosti napačno reagira ob stiku s kifelj... pardon, policaji.

  • BorutK 15:54 31.januar 2014.

    Tej lendavski policisti itak niso normalni, to je tiranija tam za vsakim vogalom. če mislite, da je v Ljubljani grozno s policijskimi kontrolami, se pojdite vozit po Lendavskem koncu, 90 procentov, da vas ustavijo...Drugač je pa itak tip idiot. ...prikaži več Če je pil in so ga dobili, naj pa še plača, zločin in kazen pa to :P