Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Poškodovala ga je granata iz 1. svet. vojne

Poškodovana roka Shutterstock
Na območju Krna je moški našel več granat iz 1. svetovne vojne in jih odnesel domov. Ena izmed njih je eksplodirala in ga poškodovala. Zdravi se v bolnišnici.

Na Bovškem se je v petek popoldne z eksplozivnim sredstvom hudo poškodoval 55-letni moški. Policisti so ugotovili, da mu je v neposredni bližini gospodarskega poslopja eksplodiralo neznano eksplozivno telo. 

Po prvih ugotovitvah je 55-letnik utrpel poškodbe leve roke in noge.  

"Omenjeni 55-letni moški je takoj po eksploziji stekel do svoje stanovanjske hiše, kjer so poškodovanemu domačini nudili ustrezno prvo pomoč in ga nato odpeljali do reševalcev v Bovec, kjer so mu reševalci ZD Tolmin nudili ustrezno zdravniško oskrbo. Poškodovanega so nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico," so zapisali na PU Nova Gorica.

Granata iz 1. svetovne vojne 

Poleg bovških policistov so bili na kraju nesreče tudi novogoriški kriminalisti in strokovnjaki iz oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Ugotovili so, da je domačin neznano neeksplodirano telo našel na območju Krna. Po sedanjih ugotovitvah je šlo najverjetneje za granato iz obdobja 1. svetovne vojne.

Najdenih je bilo še več nevarnih eksplozivnih teles iz obdobja prve svetovne vojne, zato kriminalisti in policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in sum storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksploziva. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.