Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Poškodovanega pešca raje do konca ubijejo, kot bi mu pomagali

Pešec Shutterstock
Na kitajskih cestah so varnostne kamere ujele že številne primere voznikov, ki so trčili v pešce, nato pa z vzvratno vožnjo še enkrat prevozili poškodovanega.

Na kitajskih cestah se večkrat dogaja, da voznik, ki trči v pešca – namesto, da bi mu pomagal - tega raje povozi še enkrat, poroča Slate Magazine. Avtor prispevka opisuje posnetek, ko je voznica BMW-ja aprila letos ob tržnici trčila v 2-letno deklico. Njena babica je zakričala: “Ustavite, povozili ste punčko!

Voznica je zares ustavila, vendar ne zato, da bi punčki pomagala, pač pa je prestavila v vzvratno prestavo, še enkrat prevozila nesrečno deklico, nato pa postopek še enkrat ponovila z vožnjo naprej. Babici je nato naročila, da naj ne pove, da je bila ona tista, ki je vozila avto, pač pa da je bil to njen mož. V zameno je ponudila denar.

Družina 2-letne deklice denarja ni vzela, svojo pravico so terjali na sodišču.

“Bolje trčiti in ubiti, kot trčiti in poškodovati”

Na Kitajskem naj bi med vozniki krožil zgornji nasvet. Glede na kitajske zakone morajo namreč vozniki, ki povozijo pešca in ta nesrečo preživi, kriti vse stroške njegovega zdravljenja do konca njegovega življenja.

Avtor članka navaja, da so incidenti, v katerih vozniki namerno poškodovanega pešca prevozijo še enkrat, da bi se tako prepričali, da je v resnici mrtev, pogosti na kitajskih cestah in da njegove trditve dokazujejo številni posnetki varnostnih kamer. Kazen za voznika za povzročeno smrt pešca naj bi se sicer na Kitajskem gibala, kot še navaja avtor med 25 in 40 tisoč evri.

Eden izmed takšnih primerov:

 

Komentarjev 6
  • Papaja Popi 14:32 08.september 2015.

    zkvazdjkrregistracijozahtevategrrrrrrfakoffffV določenih trenutkih in za določeno stvar smo vsi sposobni ubijati.To, da se za nekoga reče, da še mravlje ne bi ubil , je larifari in z stvarnostjo nima nobene povezave.

  • spenjac 13:16 08.september 2015.

    Žurnal, vi res niste normalni. je res treba objavljat take posnetke?? in potem se vi delate neke humaniste, perverzni senzacionalisti.

  • Papaja Popi 09:12 08.september 2015.

    Pepe007Prvi stavek imaš prav.Drugi stavek pa ne, ker, kako pa se naj poškodovani zdravil, če nima denarja.Le denarna kazen je pri nekaterih uspešna , da ne delajo več napak.Poglej Mačka, ki je ubil mlade na avtocesti.<br ...prikaži več />On se bo zmazal z mogoče dve letnim zaporom, brez odškodninske odgovornosti.Na koncu se bo pa smejal.