Slovenija > Črna kronika
1926 ogledov

Poskus uboja: 26.letnik s sekiro nad sorodnico

Policija in nova vozila znak 113 Andrej Leban
V prostorih stanovanjske hiše na območju Idrije je prišlo do spora.

Policisti Operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica so bili včeraj ob 17.36 uri obveščeni o kaznivem dejanju poskus uboja v stanovanjskem objektu na območju Občine Idrija, kjer je prišlo do verbalnega in nato do fizičnega spora med sorodniki.

"Po sedanjih ugotovitvah je 26–letni osumljenec v bivalnih prostorih stanovanjske hiše v okviru fizičnega spora najprej lažje telesno poškodoval 48-letno sorodnico in nato v v kletnih prostorih z nevarnim predmetom oz. z lesenim ročajem sekire udaril po temenu drugega 48–letnega udeleženca spora, ki je zaradi tega utrpel telesno poškodbo (utrpel je razpočno rano kože  na  temenu)," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "Kasneje so ga na kraju zdravniško oskrbeli tamkajšnji reševalci in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski  klinični center."

Po prvih podatkih oškodovanec pri tem ni bil huje telesno poškodovan. 26-letnemu storilcu so novogoriški kriminalisti na podlagi zakona o kazenskem postopku po prijetju odvzeli prostost in ga bodo po zaključku postopka s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe in poskusa uboja privedli ter izročili v nadaljnji postopekdežurni preiskovalni
sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podrobnosti v tem trenutku javnosti policija ne more posredovati. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.