Slovenija > Črna kronika
1205 ogledov

Poskus umora: Ženski in otroku ponudil zastrupljeno hrano

nov policijski avto Anže Petkovšek
Celjski policisti obravnavajo poskus umora ženske in otroka.

Celjski policisti so bili prejšnji torek zvečer s strani Splošne bolnišnice Celje obveščeni, da se pri njih zdravita 36-letna ženska in njen otrok, za katera sumijo, da sta se zastrupila. Naslednje jutro so v dopoldanskem času odvzeli prostost 32-letnemu moškemu, pri katerem sta prejšnji dan oškodovanca bila.

Osumljenec je oškodovanki in otroku ob druženju v torek popoldne oz. proti večeru ponudil hrano. Po zaužitju sta ženska in otrok zapustila prostore in se z avtom odpeljala proti domu. Med potjo jima je postalo slabo, kazala sta znake zastrupljenosti, zato sta začela klicati sorodnike in iskati zdravniško pomoč.

V času med prijavo dogodka in do prijetja osumljenca so policisti zaradi groženj, ki jih je po zastrupitvi izrekel osumljenec, izvajali fizično zaščito oškodovancev.

Oškodovana sta bila najverjetneje zastrupljena z zdravil oziroma pomirjevali. Rezultate preiskav iz nacionalnega forenzičnega laboratorija na PU Celje še čakajo. Prav tako še ni znan motiv za dejanje.

V petek dopoldne so osumljenca odpeljali k preiskovalnemu sodniku zaradi suma kaznivega dejanja poskusa umora in grožnje po 135. členu kazenskega zakonika. Preiskovalni sodnik je najprej za osumljenca odredil sodno pridržanje, nato pa tudi pripor.

Osumljenca so v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja. Pred leti je bil obravnavan zaradi poskusa umora in nekaterih drugih dejanj z elementi nasilja, tudi nasilja v družini.

Več informacij na PU Celje trenutno zaradi varstva osebnih podatkov ne dajejo. Preiskava je še v teku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 21:09 12.oktober 2020.

    Kandidat ter član Združene Levice Luka Vlaović obtožen poskusa umora svoje nekdanje žene, hčerke celjske odvetnice Nuše Maček in otroka, pred leti pa zabodel moškega! Problematične kriminalne preteklosti pa nima samo Vlaovič, ampak tudi njegov oče in nekdanji predstojnik travmatološkega ...prikaži veča oddelka celjske bolnišnice Miodrag Vlaovič.(vir:N24)