Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Poskušal jo je ubiti, jo porezal in pretepel

Krvav nož Shutterstock
Osemintridesetletnik je žensko porezal tako močno, da je zaradi izgubljene krvi omedlela. Ureznino ji je nato ovil le v brisačo, pomoč pa je poiskala sama.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj so sredi aprila kazensko ovadili 38-letnega Kranjčana, ki je utemeljeno osumljen, da je v letošnjem letu proti eni oškodovanki izvršil dve hujši kaznivi dejanji, ki se preganjata po uradni dolžnost, so sporočili s PU Kranj.

Porezal jo je tako močno, da je omedlela

V prvem primeru je osumljen, da je 4. aprila v stanovanju v okolici Kranja, izvršil kaznivo dejanje poskusa uboja. Oškodovanko je namreč v prepiru, z namenom, da ji vzame življenje, z nožem porezal po vitalnem delu telesa in jo poškodoval tako hudo, da je začela močno krvaveti, obenem pa je omedlela. Dejanje osumljenca je ostalo le pri poskusu, saj je oškodovanki po nezakonitem ravnanju ureznino ovil v brisačo in s tem zaustavil krvavitev, druge pomoči pa ji ni nudil, so dogodek opisali na PU Kranj.

Oškodovanka je zdravniško pomoč kasneje poiskala sama, nezakonito ravnanje pa je policiji
naznanila šele nekaj dni kasneje, ko je bil osumljenec ponovno nasilen do nje.

Večkrat ji je že grozil, jo pretepal in omejeval

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili še, da se je osumljenec do oškodovanke nasilno vedel že vse od februarja letos. Z njo je grdo ravnal, jo pretepal, ji grozil in omejeval njene osebnostne pravice. Zato je utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, še dodajajo na PU Kranj.

Nasilnež že v priporu

Takoj po naznanitvi izpostavljenih kaznivih dejanj so kriminalisti začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in z ukrepi za izsleditev 38-letnika. Prijeli so ga že čez nekaj ur, mu na kraju odvzeli prostost in ga pridržali. Po kriminalistični obdelavi so ga s kazensko ovadbo privedli še
k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Osemintridesetletnik je bil sicer že dvakrat obravnavan zaradi najhujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo, kot tudi za več drugih kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.