Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Poskušali ubiti redarja

Mestni redarji Anže Petkovšek
Grožnje. Kriminalisti preverjajo, kdo je redarju odvil vijake na avtomobilu.

Prijava. Kriminalisti po naših informacijah preverjajo, kdo naj bi pred kratkim poskušal ubiti enega od zaposlenih na mestnem redarstvu v Ljubljani. Enemu izmed redarjev, ki so pred dnevi odvažali napačno parkirana vozila s pločnika v eni od sosesk za Bežigradom, naj bi namreč neznanci odvili vijake na pnevmatikah njegovega osebnega vozila.

Policija preverja

Na policiji so potrdili, da preiskujejo okoliščine, ki so navedene v prijavi domnevnega ogrožanja življenja enega izmed uslužbencev redarstva. “Policija bo v nadaljevanju proučila obstoj sumov uradno pregonljivih kaznivih dejanj in ukrepala v skladu z zakonskimi pooblastili,” so napovedali, pri tem pa niso razkrili, ali jim je domnevne grožnje prijavil uslužbenec sam ali so jih o tem obvestili njegovi šefi na mestnem redarstvu.

Najprej menda tablice

Tega na mestnem redarstvu niso niti potrdili, niti pojasnili, ali in kolikokrat doslej so neznanci posameznim redarjem že grozili. Pred časom naj bi namreč eden izmed njih ob odhodu iz službe na svojem vozilu našel narobe obrnjene registrske tablice. Odvite vijake pa naj bi povsem naključno odkril tudi redar, ki svoje delo občasno opravlja tudi na kolesu.

Iz policijskih vrst je sicer slišati, da naj bi neznanci redarjem že nekajkrat prerezali pnevmatike na službenih kolesih, prav tako pa naj bi približno istim uslužbencem redarstva nekdo skoraj istočasno prerezal pnevmatike na osebnih vozilih, običajno obe na isti strani vozila. Tovrstne poškodbe na svojih vozilih naj bi uslužbenci redarstva običajno opazili pozno zvečer, ko končajo popoldansko izmeno v službi.

Policisti med drugim preverjajo, ali gre v teh primerih za maščevanje ali želijo redarjem morda škodovati celo njihovi nadrejeni ali drugi sodelavci.

Komentarjev 6
  • trimix 11:48 16.februar 2012.

    zanimivo da policistm pa nihce ne grozi, pa odvija sraufov.....morda bi se pa "mestno smetarstvo" moralo mal zamislit zakaj jih imamo mescani tako zelo v zelodcu pa ceprav delajo prakticno isti posel kot policisti...

  • privat 18:41 15.februar 2012.

    policisti preiskujejo...kaj je to risanka??

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:13 15.februar 2012.

    Težko so neznanci odvili vijake na PNEVMATIKAH,kanede.......