Slovenija > Črna kronika
64 ogledov

Posli Matoz & Žišt

Odvetniška pisarna Matoz je sodelovala pri nenavadnem prenosu strankine terjatve Žurnal24 main
Zakulisje. Dinamično dogajanje v ozadju na videz manj pomembne tožbe.

Prejšnjo sredo je bila na novogoriškem okrožnem sodišču zaslišana novinarka Večera Damijana Žišt. Zaslišali so jo kot pričo v postopku, ki ga je pred časom sprožil R. P.

Tožnik toži D. D. in V. M. za 85 tisoč evrov. Toženca naj ne bi izpolnila obveznosti po pogodbi, sklenjeni za gradnjo in prodajo apartmajev v Bovcu. Obstoj tožbe so nam potrdili na novogoriškem sodišču in tudi zagovornica obtoženih.

Tožniška telovadba

Tožnika R. P. je zastopala odvetniška pisarna Matoz. R. P. je svojo terjatev pozneje prenesel na Žištovo, takratno intimno partnerico odvetnika Francija Matoza. Prenos je bil po naših informacijah opravljen brezplačno. Žištova je s prevzemom terjatve postala tudi tožnica. Matoz in Žištova sta se pozneje razšla, konec lanskega leta pa je Žištova prenesla terjatev na R. M., ki je po naših informacijah Matozov šofer. Tudi ta prenos je bil opravljen brezplačno, R. M. pa je postal tožnik.

Nezgovorna

Matoz je povedal, da gre v tem primeru za civilni spor in običajen prenos terjatve, Žištova pa: "Vsak komentar je odveč, saj gre za moje zasebno življenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.