Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Posnetek razkril ozadje tragičnega pretepa

pretep, New York Fox 5
Posnetek varnostne kamere v blagajni parkirišča pojasnjuje smrt mladega perspektivnega športnika Isayaha Mullerja iz New Yorka, ki je bil do smrti zaboden na dan svoje mature. Policija je aretirala očeta, moški, ki je zabodel Isayaha, pa je še na prostosti.

Vse skupaj se je začelo zaradi 140 evrov vredne kolonjske vodice, ki jo je za maturantsko darilo dobil Isayah. Ko se je namreč skupaj z mamo in očetom Andrejem iz šole vrnil nazaj v avtomobil, je ugotovil, da je darilo nekdo ukradel iz vozila.

Oče je stopil do blagajne in kot prikazuje posnetek varnostne kamere, ki ga je pridobila newyorška televizijska hiša Fox 5, se je zapletel v prepir z dvema uslužbencema. Med drugim ju je tako obtožil kraje darila, uslužbenca pa sta mu zato dovolila tudi pregled njunih osebnih stvari in predalov v pisalni mizi.

Napad začel oče

S posnetka je tudi razvidno, da je do blagajne pristopila tudi njegova noseča žena,  ki pa se v prepir ni vpletla. Andre je nato izgubil živce in udaril enega izmed uslužbencev, ki pa ni udaril nazaj, ampak je poklical policijo. Sledil je drugi napad s strani Andreja. Pred blagajno je vzel kolo in ga poskušal vreči na delavca. V ozadju se lahko vidi Isayaha, ki je še nosil kravato z maturitetne proslave in očetu celo pomagal prebiti blokado vrat.

Usoden drugi pretep

Andre se je znesel nad uslužbenca, ki pa sta se začela braniti. Eden je vzel stol, s katerim se je branil pred kolesom, drugi pa mačeto. Oče se je umiril in zaprl vrata, le nekaj sekund kasneje pa je udaril Isayah.

Pridružil se mu je oče in začel se je pretep. Eden izmed uslužbencev je med pretepom iz žepa vzel doma narejen nož in 19-letnega Isayaha zabodel v prsni koš. To pa je bilo zanj usodno.

Na spletu pa se je že pojavila tudi peticija, s katero družina umrlega najstnika zahteva ukrepanje policije proti uslužbencema.

 

Komentarjev 1
  • samo.jst 07:16 13.julij 2011.

    leo videt da je še nekaj pravice na svetu...mulc je dobil točno to kar je iskal