Slovenija > Črna kronika
2032 ogledov

Postojnskemu županu že vrnili izpit

Igor Marentič Saša Despot
Pričakuje lahko denarno kazen v višini 1200 evrov.

Kot smo že poročali, postojnskemu županu Igorju Marentiču so policisti prejšnji mesec začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ker so ga zalotili med vožnjo v pijanem stanju.

Marentič je bil 17. januarja na otvoritvenem dogodku športnih prostorov v Postojni, ki so le dober kilometer od njegovega doma. Med kratko vožnjo domov so ga med redno kontrolo prometa presenetili policisti.

Igor Marentič 1,73 promila Slovenija Postojnskega župana policisti ustavili mrtvo pijanega

Kot je v ponedeljek poročal POP TV, je Marentič, ki je imel takrat v krvi kar 1,73 promila alkohola, dogodek obžaloval, a dodal, da o odstopu ne razmišlja.

V županovem uradu so danes potrdili, da so Marentiču vrnili vozniško dovoljenje. Kot je župan povedal za Primorske novice, pa mu je sodnica na okrajnem sodišču ob tem dala vedeti, da lahko pričakuje najvišjo kazen, in sicer 1200 evrov in 16 kazenskih točk. Sodnica je po njegovih besedah vzela v obzir dejstvo, da je bil to njegov prvi prometni prekršek v 20 letih.

Sodišče predlogu za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja načeloma ugodi, če med drugim iz več okoliščin, kot so na primer telesna in duševna zmožnost za vožnjo in preteklo življenje obdolženca, izhaja, da začasen odvzem ni neizogibno potreben za varnost cestnega prometa, je še navedel časnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
 • srecnii 00:05 15.februar 2018.

  dvojna merila, župano 16 kazenskih, navadnem človeku pa 18 kazenskih in odvzem vozniške.

 • Avatar križar
  križar 20:09 14.februar 2018.

  Upam,da tole sodnico za prekrške nabije en pjanček s tavelkmu terencem in ji polomi vse,kar se polomit da,sama pa nej se pa potem prevaža na invalidskem vozičku?Drugorazredni državljani z mano vred,mamo pa že samo ob misli,da bi vozil,ko nekaj spiješ ...prikaži več s strani takih sodnikov odvzem,18 točk in zaplembo avta,da o ponovnem opravljanju izpita ne izgubljam besed!Golazen skorumpirana sodniška!

 • milan63 12:00 14.februar 2018.

  kje je to logika v vinjenem stanju vrniti vožniško dovolenje to naj takoj naj otstopi od županskega mesta in naj po novno opravlja ispit