Slovenija > Črna kronika
89 ogledov

Potniški vlak trčil v delovni stroj

Železniška nesreča PU Novo mesto
Ob 13.27 je na železniški progi Semič - Črnomelj prišlo do trčenja potniškega vlaka in delovnega stroja. Vlak je iztiril, potniki naj bi bili lažje poškodovani.

Do nesreče je prišlo pri Rožancu, na relaciji Semič - Črnomelj. "Po prvih informacijah z mesta nesreče naj bi potniški vlak pri kraju Rožanec trčil v delovni stroj, ki naj bi ob progi opravljal zemeljska dela. Po prvih informacijah nihče od potnikov ni huje poškodovan, lažje poškodovane potnike pa so oskrbeli reševalci," je za Žurnal24.si povedala Alenka Drenik z novomeške policije.

Po prvih informacijah s strani Slovenskih železnic je lažje poškodovanih pet potnikov ter strojevodja potniškega vlaka in voznik delovnega stroja. Skupno je bilo poškodovanih 7 ljudi.

Kot je v oddaji Svet na Kanalu A povedal pomočnik direktorja Slovenskih železnic za infrastrukturo Matjaž Kranjc, je bilo med postajama Semič in Črnomelj uradno prijavljeno delovišče in to v skladu s predpisi, ki jih določa zakonodaja. "Delavec, zunanji izvajalec, je ob progi polagal optični kabel, delavno mesto je bilo opremljeno s čuvajem." Kaj se je zgodilo, zakaj je prišlo do nesreče, tako policija kot pristojni na železnicah še preiskujejo, izsledki preiskave naj bi bili znani v prihodnjih dneh.

Popoldne še ena železniška nesreča

Ob 17.34 je v Spodnjih Jaršah v občini Domžale prišlo do še enega trčenja potniškega vlaka; ta je trčil v osebno vozilo. Poškodovana je bila ena oseba, ki so jo oskrbeli reševalci. Tudi za to nesrečo je preiskava še v teku.

Komentarjev 2
  • mirko 16:45 29.oktober 2014.

    Če je bagerist delal vzdrževalna dela, kje so pa bili tisti, ki so skrbeli za varnost ?! Na Slovenskih železnicah se je vedno delalo "po Balkansko" in še danes se tako dela. V tem primeru bi moral odletet ...prikaži več nekdo, ki je malo višje rangiran v poslovodstvu SZ, ne pa da bo vsega kriv bagerist.

  • Lavdan 16:19 29.oktober 2014.

    Vsaka dva dni po tej progi pelje vlak, pa še tega sklatijo z bagrom. Me zanima koliko jih bo zaradi tega ostalo brez službe, saj je to čista malomarnost. Sreča je , da ni žrtev.