Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Potonil Golob miru

Nemško zunanje ministrstvo je danes sporočilo, da ponesrečenci nesreče verjetno Žurnal24 main
Po brodolomu jadrnice v Maroku, ki ga je doživelo sedem članov posadke, med njimi Slovenka, za rešitev pogrešanih ljudi ni več veliko upanja.
"Pluti za drugačen svet. To je ideja Migrobirda – druženja za razumevanje med kulturami. Smo skupina mladih ljudi, ki iz Nemčije potujemo v različne države, kulture in družbe. Na svoji poti srečujemo ljudi, spoznavamo njihove življenjske sloge in si tako prizadevamo za boljše razumevanje med kulturami, izmenjujemo si vizije in uporabne veščine." Tako se glasi opis misije društva Migrobirdo (ptica selivka v jeziku esperanto) na njihovi spletni strani.

"Barka bo odplula iz Nemčije proti Iberskemu polotoku in obiskala tudi druge celine. Na njej bodo mladi, ustvarjalni ljudje iz cele Evrope,"
na spletni strani piše o poti barke. Zadnji napis na spletni strani namiguje, da je barka odplula proti maroškemu Rabatu.

Potonili so v torek

Barka društva, poimenovana Taube (Golob), s katero je potovalo sedem članov skupine, se je v torek v neurju prevrnila ob obali Maroka. Na obalo je uspelo priplavati le 19-letni Nemki. Še vedno so pogrešani trije državljani Nemčije ter državljana Avstrije in Danske. Po podatkih slovenskega zunanjega ministrstva pa je bila danes zvečer še vedno pogrešana tudi Slovenka Tamara Založnik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.