Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Potrjena kazen sedmih let

Niegelhell je že pred leti povzročil smrtno prometno nesrečo z motornim kolesom Žurnal24 main
Višje sodišče v Celju je potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča in 32-letnega Vasjo Niegelhella obsodilo na sedem let zapora. V prometni nesreči, ki jo je povzročil močno pijan Neigelhell, je umrl en človek.

Sodišče je skoraj v celoti potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča. Odločilo se je le, da mu prepoved vožnje in opravljanja vozniškega izpita podaljša z dveh na pet let. Vse druge predloge tožilstva in obrambe pa je sodišče zavrnilo.

Niegelhell je aprila 2009 na avtocesti pri Ljubečni trčil v avtobus z 12 dekleti, ki so se vračale z dekliščine, v nesreči je umrlo 26-letno dekle, ostale so bile poškodovane. Preiskava je pokazala, da je močno vinjen pri prehitevanju trčil v avtobus, ki se je prevrnil v obcestni jarek.

Niegelhell, ki se nesreče ne spominja, je že od lanskega aprila v priporu, za nesrečo se je opravičil in poudaril, da ta dogodek globoko obžaluje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.