Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Potrjena sodba za Bezjaka

Bezjak na sojenju. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Sodba zoper Gašperja Bezjaka, ki je pred lokalom Roxly do smrti pretepel odvetnika Vladimirja Višnerja, je pravnomočna. Višje sodišče je potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča.

35-letni Gašper Bezjak je tako pravnomočno obsojen na šest let zaporne kazni. Višji sodniki so zavrnili tako pritožbo tožilstva po zvišanju kazni za dve leti kot pritožbo odvetnika, ki je zahteval ponovno sojenje, poroča Dnevnik.

Tragedija se je zgodila aprila lani pred ljubljanskim klubom Roxly. Bezjak je tako močno udaril 41-letnega odvetnika Vladimirja Višnerja, da je ta obležal na tleh, v bolnišnici pa so ugotovili hude poškodbe možganov in glave. Dober mesec pozneje je Višner, ki je bil v komi, umrl.

Bezjak je med sojenjem trdil, da je bil izzvan z žaljivimi besedami, ker naj bi bil Višner pijan, nato pa naj bi ga še napadel. Trdil je, da je zamahnil v obrambi, njegov odvetnik Gorazd Fišer pa je dejal, da očitno ni šlo za naklep in da je Bezjak povzročil le lažje poškodbe, za Višnerja pa naj bi bil usoden šele udarec ob padcu. Fišer je tudi nakazoval, da je njegovo smrt v bolnišnici povzročila bakterija.

A obdukcija je pokazala, da je Bezjak Višnerja udaril s pestjo in ne le z dlanjo, kot je trdil, saj je bila vidna podplutba. Močan udarec ob tla je tako povzročila pest in ne pijanost Višnerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.