Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Potrkal na okno in ukradel torbico

Vozniki tovornjakov opozarjajo na slabe razmere. Daša Purgaj
Na počivališču Lom II so bili na delu tatovi, ki so iz avtomobilov izmikali torbice.

V soboto ponoči sta na vozilo, v katerem sta spala državljana Romunije, potrkala neznana moška in kazala na pnevmatiko. Oškodovanka je izstopila iz vozila in si ogledovala vozilo, pri tem pa je eden od neznancev izkoristil njeno nepazljivost in iz vozila odtujil torbo z dokumenti in denarjem. 

Neznanca sta bila stara približno 40 let, visoka približno 175 centimetrov in oblečena v črno-siva oblačila. 

Ukradla, ko je spala

Dobrih štiriindvajset ur kasneje so bili policisti obveščeni o še eni drzni tatvini. Neznana storilca sta iz kombija, v katerem je spala oškodovanka, odtujila žensko torbico. S kraja sta se odpeljala dva neznanca v belem vozilu, delno znanih registrskih oznak. 

Policisti so pri pregledu terena na počivališču našli odvrženo, prazno torbico. Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da je v sosednjem parkiranem kombiju prišlo do poskusa tatvine, ko je neznani storilec pristopil do vozila in s sedeža vozila odtujil manjšo moško denarnico. Dejanje je videl očividec, ki je bil ta trenutek v vozilu in neznanca opozoril, naj denarnico vrne nazaj, kar je tudi storil. 

Na podlagi zbranih obvestil prič in podanega opisa storilcev so policisti na mejnem prehodu Fernetiči ustavili belo Škodo Octavio, slovaških registrskih oznak, v katerem sta bili dve osebi. Gre za državljana Kosova, za bivanje prijavljena na Madžarskem. Policisti so za nujno potreben čas odvzeli prostost. Zaseženi so jima bili predmeti, ki izvirajo iz kaznivega dejanja. Po končanem postopku sta bila izpuščena, zoper njiju pa bodo policisti podali kazensko ovadbo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.