Slovenija > Črna kronika
6945 ogledov

Povabil se je na kavo in jo ubil

Policija Gregor Prebil
Na policijski upravi Murska Sobota so pojasnili smrt 46-letne ženske in 59-letnega moškega.

Konec septembra, natančneje 30. septembra, so se policisti odzvali na klic zaradi dveh smrti na Tišini, na območju Policijske uprave Murska Sobota. Vodja kriminalistične policije Bojan Rous je na novinarski konferenci povedal, da so s preiskavo zavrnili vse informacije v času preiskave, da bi lahko bila možni storilec tretja oseba. Biološke sledi na nožu, ki so ga našli med hišno preiskavo, so potrdile storilca, je povedal Rous.

Policiste so o dogodku obvestili reševalci nujne pomoči, ogleda pa sta se udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica. Slednja je odredila tudi sodno obdukcijo, sicer pa so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je žensko umoril 59-letni sosed.

V hišni preiskavi so pri osumljenem zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek, v nacionalnem forenzičnem laboratoriju pa so nesporno potrdili, da je dejanje storil osumljeni sosed.

Ta se je v popoldanskem času po telefonu najavil na kavo žrtvi. Pri tem sta se po vsej verjetnosti sprla, pri čemer je osumljeni zaradi ljubosumja z nožem štirikrat zabodel oškodovanko, tako da je ta zaradi vbodnih ran umrla. Osumljeni je po dejanju odšel domov in se obesil na podstrešju.

Policisti bodo o dogodku na tožilstvo podali poročilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 16:16 09.november 2018.

    Osumljeni je po dejanju odšel domov in se obesil na podstrešju.......In kako sedaj ovrednotiti kazensko dejanje ; umor ali uboj ? Mislim, da bo nekdo doktoriral ali pa imel do pokojnine opravka s tem primerom . Kamenik je asociacija .