Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Povabilo v avto, nato udarci

Prejšnji teden sta moški in ženska v Grosupljem pretepla 22-letnega fanta. Po navedbah policije je utrpel lažje poškodbe; po naših informacijah te niso bile tako nedolžne.

Konec prejšnjega tedna sta 22-letnika iz okolice Grosupljega med hojo domov ustavila 33-letnik in 26-letnica, po naših informacijah prebivalca naselja Smrekec. Kot so zapisali policisti v poročilu, sta "med vožnjo z osebnim avtomobilom znamke Audi v vozilo povabila 22-letnika iz okolice Grosupljega in ga odpeljala do naselja v okolici Grosupljega. Tam sta od 22-letnika zahtevala denar in mobilni telefon, svoje zahteve pa podkrepila še z udarci in grožnjami. 22-letnik jima je izročil denarnico, prav tako pa mu je bil odtujen mobilni telefon. Pri dejanju je 22-letnik utrpel lahke telesne poškodbe."

Po naših informacijah poškodbe niso bile tako nedolžne. Na Policijski upravi Ljubljana so nam svojo obrazložitev poškodb pojasnili z besedami: "To je tisto prvo obvestilo, na podlagi katerega lahko začnemo delati po zakonu o kazenskem postopku. Kakšne so telesne poškodbe na koncu, bo znano, ko dobimo poročilo od zdravstvene ustanove, ki je zdravila poškodovanega, in tisto je merodajno na sodišču."

Dvaindvajsetletnik je bil že odpuščen iz bolnišnice. Policisti so z njim odšli v omenjeno naselje, kjer je identificiral povzročitelje poškodb. Mobilni telefon je dobil nazaj, gotovine pa ne. Zanimivo, prostost so nato odvzeli le 33-letniku in 26-letnici, čeprav je po naših informacijah pri pretepu sodelovalo več prebivalcev tistega naselja.

S kazensko ovadbo bosta omenjena privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Oba sta bila že obravnavana zaradi storjenih premoženjskih kaznivih dejanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.