Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Povozil devetletnega otroka

Žurnal24 main
V naselju Vogrsko je voznik osebnega avtomobila povozil devetletnega otroka, ki se zaradi hudih poškodb zdravi v bolnišnici Šempeter.

Nekaj po 7. uri se je v naselju Vogrsko zgodila prometna nesreča zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in nepravilnega prečkanja vozišča otroka – pešca, ki je utrpel hude telesne poškodbe.

"Po dosedanjih ugotovitvah je 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Volčje Drage proti Ozeljanu. V naselju Vogrsko je omenjeni voznik v bližini ene izmed tamkajšnjih stanovanjskih hiš na ravnem odseku ceste, kjer je hitrost s splošnim predpisom omejena na 50 kilometrov na uro, z osebnim vozilom oplazil pešca – otroka, ki je nameraval prečkati vozišče. Otrok je tik pred tem stopil izpred prednjega dela osebnega avtomobila, ki ga je vozila njegova babica in je bil ustavljen izven desnega roba vozišča, obrnjen v smeri proti Ozeljanu. Ko je otrok stopil na vozišče, ga je omenjeni 29-letni voznik osebnega vozila zadel oz. oplazil, tako da je otrok padel po vozišču in utrpel hude telesne poškodbe (prelom leve in desne strani spodnje čeljustnice)," so sporočili s PU Nova Gorica.

Po prometni nesreči so posredovali poklicni gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovancu. Otroka so odpeljali v bolnišnico Šempeter, zoper voznika osebnega avtomobila pa bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.