Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Povozil še ne triletnega otroka

Prometni znak in trak ob nesreči Mojca Marot
V Vidmu pri Ptuju je moški zaradi neprilagojene vožnje povozil še ne triletnega otroka, ki so ga prepeljali na zdravljenje v Zdravstveni dom Ptuj.

V soboto okrog 16.30 je 31-letni moški iz okolice Ptuja povozil še ne triletnega otroka. Nesreča se je zgodila, ko je voznik osebnega avtomobila opel astra vozil iz smeri Leskovca proti Ptuju, pri tem pa hitrosti in načina vožnje ni prilagodil cesti in voznim razmeram, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V Vidmu pri Ptuju je iz njegove leve strani, iz dvorišča stanovanjske hiše in izven prehoda za pešce, pritekel še ne triletni otrok. Kljub zaviranju vozniku ni uspelo ustaviti in je trčil v otroka, ki ga je odbilo izven vozišča, preko pločnika na parkirišče, kjer je obležal nezavesten. Zaradi poškodb so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Zdravstveni dom Ptuj.

Zoper voznika bodo mariborski policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 10:36 20.september 2011.

    To štekajo samo polcaji in njihov šef. Če kdo mora na sodišče je to eden od staršev otroka. Porkamadona od kdaj pa 3 letniki skačejo po cestah. Voznik je lahko kriv samo za prekoračitev hitrosti, ne pa za ne prilagoditev ...prikaži več hitrosti razmeram na cesti. Polcaji to zakonsko spakedralo, lahko uporabite na svojih pijanih kolegih. !

  • Stolp 16:40 19.september 2011.

    Jaz ne rečem če je imel res hitrost tam nekje 80 ali več(v naselju) pa še potem je krivda deljena(med voznikom in starši namreč). Če pa je bila hitrost malo nad običajno je pa res veliko večja krivda staršev. Samo ...prikaži več mediji morajo takoj takoj pohiteti z udarno vestjo namesto da bi zbrali več podatkov o okoliščinah.

  • 1111 16:34 19.september 2011.

    ..to pa ne štekam...kaj je tukaj kriv voznik?"iz dvorišča stanovanjske hiše in izven prehoda za pešce, pritekel še ne triletni otrok" ????