Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Površna preiskava?

Tako se je avtobus s šolskimi otroki prevrnil konec januarja. (Foto: Spletni med Žurnal24 main
Preiskava nesreče šolskega avtobusa, ki se je 27. novembra prevrnil zaradi neprilagojene hitrosti, naj ne bi bila opravljena korektno.

Policisti naj bi delo na kraju prometne nesreče, v kateri je bil udeležen avtobus s 24 osnovnošolci, opravili površno. Razlog naj bi bil v tem, da naj bi bil prokurist podjetja, v katerega lasti je avtobus, dolgoletni kriminalist, poroča Svet na Kanalu A.

Za vozilo je bil odrejen izredni tehnični pregled, ki pa ga zaradi okvare motorja niso mogli opraviti. Zaradi tega so nato odredili izvedeniško delo, ki pa še ni bilo končano.

Sporno naj bi bilo tudi ravnanje voznika, ki naj o nesreči ne bi obvestil policije. To naj bi storil eden od staršev udeleženih otrok, na operativno-komunikacijskem centru pa naj bi prejeli tudi klic prokurista podjetja.

Spomnimo, avtobus je otroke peljal iz smeri Kruplivnika proti Gradu v šolo. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor na vozilom. Avtobus je zaneslo desno izven vozišča, kjer je zadel drog električne napeljave, se obrnil okrog svoje osi in se prevrnil tik ob bližnjo hišo. V nesreči se je lažje telesno poškodovalo 19 otrok in voznik avtobusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.