Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Povzročil verižna kriminalna dejanja

Žurnal24 main
30-letni moški je najprej skušal vlomiti v poslovne prostore, nato razbijal v gostinskem lokalu, vozil pod vplivom drog in nato povzročil dve prometni nesreči.

Policisti Policijske uprave Koper so v sredo obravnavali 30-letnega moškega, ki je v enem dnevu storil več kaznivih dejanj in prekrškov. Svoj pohod je začel v sredo zjutraj, ko je skušal vlomiti v pisarno enega izmed podjetij v Šalarih, enem izmed predelov Kopra. Ker mu vlom ni uspel, je vlomil v bližnje skladišče istega podjetja. Ropot ob vlomu so slišali sosedje in o njem obvestili lastnika. Ta je storilca prijel in poklical policijo, ki je moškemu odvzela prostost, ga zaslišala in ga po zaslišanju izpustila na prostost.

Brez vozniškega dovoljenja

Kmalu zatem se je 30-letnik odpravil v enega izmed gostinskih lokalov v Šalarih, kjer je poškodoval sanitarije in odšel. Kmalu zatem so ga policisti ustavili na območju Semedele. Pri pregledu so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog pa so zanj odredili tudi strokovni pregled, ki je potrdil, da je vozil pod vplivom drog.

Kljub prepovedi za volan
Zvečer so se policisti s 30-letnikom srečali še enkrat. Slednji se je namreč, kljub prepovedi nadaljnje vožnje z avtomobilom, znova usedel v avtomobil, pred Žusterno povzročil prometno nesrečo in pobegnil s kraja nesreče. Dobre pol ure kasneje je na Ulici IX. Korpusa v Piranu z avtomobilom poškodoval še kombinirano vozilo. Policisti so ga tedaj s pomočjo očividca izsledili, mu napisali plačilni nalog, zasegli vozilo in ga zaradi nedostojnega vedenja pridržali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.