Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Povzročila več škode kot nakradla

Nagrobna sveča Shutterstock
Mlajša moška sta vlamljala v svečomate. Nakradla nista bajno visokih vsot, povzročila pa sta za 7.000 evrov materialne škode.

22- in 24-letni Mariborčan sta se včeraj znova odpravila na "delo" na pokopališče v Spodnji Kungoti in Juriju. Na prvem pokopališču sta vlomila v svečomat in iz njega ukradla kovinsko blagajno, v katerem je bil predalčnik in kovanci po en in dva evra v skupni vrednosti 75 evrov.

Ključavnico, s katero so bila zaklenjena vrata za polnjene svečomata, sta prerezala z baterijskim brusilnikom.  Na enak način sta vlomila v svečomat tudi na pokopališču v Juriju – tam je bil izplen še nižji, ukradla sta kovance v skupni vrednosti 38 evrov. Z vlomoma pa sta povzročila za 650 evrov materialne škode.  V Juriju so ju zalotili policisti, vendar sta peš pobegnila v smeri zaselka Grušena, kjer pa so ju policisti izsledili, prijeli in ju pridržali.

Stalna praksa

Policistu ju sumijo, da sta v svečomate na območju Šentilja in Lenarta od februarja do julija letos vlomila kar 21-krat. Povzročila sta za okoli 7.000 evrov škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.