Slovenija > Črna kronika
76 ogledov

Povzročitelj vozil pijan

1/3
Žurnal24 main
Ponoči se je na gorenjski avtocesti zgodila prometna nesreča. Umrl je en človek, trije so huje poškodovani. Povzročitelj je s kraja nesreče odšel kar peš, a so ga izsledili. Analiza: vozil pod vplivom alkohola.

Danes okoli 2.10 se je na avtocesti Kranj–Ljubljana v smeri proti Ljubljani (med priključkoma Kranj zahod in Kranj vzhod) pripetila huda prometna nesreča, so sporočili s PU Kranj. Fotografije nesreče si lahko ogledate v galeriji.

Včeraj se je prometna nesreča pripetila tudi v Kamni Gorici pri Kropi. Dve osebi (19-letnik in 42-letnica) sta bili hudo telesno poškodovani. Oba sta po nesreči ostala ukleščena v vozilih. Iz vozil so ju rešili gasilci.

S kraja nesreče zbežal
En udeleženec je umrl na kraju nesreče, trije pa so huje telesno poškodovani. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, je bila v vozilu pokojnega družina iz Makedonije. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili, fiat punto in VW golf.

"Po do zdaj zbranih podatkih je 36-letni Ljubljančan vozil osebni avtomobil znamke Fiat Punto v napačni smeri. Nasproti mu je pravilno pripeljal 23-letni voznik z osebnim avtomobilom znamke VW Golf. Prišlo je do trčenja, v katerem je voznik golfa umrl na kraju. V vozilu pokojnega so bili še trije sopotniki, in sicer 46-letna ženska, 46-letni moški in 10-letna deklica. Vsi trije so huje telesno poškodovani, deklica je v smrtni nevarnosti," so sporočili kranjski policisti.

Letos je na gorenjskih cestah umrlo 18 oseb (lani je bilo v takem času 23 mrtvih). Do konca novembra so se pripetile 403 prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

Ujeli so 158 voznikov pod vplivom alkohola (eden več kot lani). V tem letu so odredili za skoraj 24 odstotkov več alkotestov.

Ujeli so ga v taksiju
Ker je po nesreči povzročitelj peš pobegnil, so ga ljubljanski in kranjski policisti takoj začeli iskati. Malo po 3. uri so ljubljanski policisti pri predoru Šentvid ustavili taksi, v katerem je bil povzročitelj.

Odklonil alkotest
"Slednjemu je bila takoj odvzeta prostost in odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonil. Zaradi ugotovitve, ali je vozil pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen strokovni pregled na vsebnost alkohola in drugih psihoaktivnih snovi," so zjutraj sporočili s policije.

 

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče pozivajo vse morebitne priče in druge, ki lahko posredujejo kakršnekoli informacije o prometni nesreči, naj pokličejo na 113 ali 080 1200.

Rezultat analize: alkoholiziran
V popoldanskih urah je policija prejela analizo Inštitua za sodno medicino v Ljubljani, ki je pokazala, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. Izmerjena vrednost v krvi je bila najmanj 1,20 grama alkohola na kilogram krvi, v urinu pa najmanj 1,80 grama alkohola na kilogram krvi (razlika med vrednostnima je zaradi izločanja alkohola iz telesa), so zapisali v sporočilu za javnost.

Vozniku zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom pod vplivom alkohola grozi zaporna kazen od enega do dvanajstih let in prepoved vožnje motornega vozila. Za pobeg s kraja nesreče je predvidena zaporna kazen od treh mesecev do petih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.