Slovenija > Črna kronika
111 ogledov

Povzročitelju nesreče očitajo umor policista iz morilske sle

nesreča Saša Despot
Tožilstvo je zoper 44-letnika, ki je julija na Ižanski cesti v Ljubljani iz zasede z avtomobilom trčil v policijsko vozilo in pri tem enega policista ubil, drugega pa ranil, vložilo obtožnico. Po navedbah Dnevnika mu očitajo umor iz morilske sle, brezobzirnega maščevanja in drugih nizkotnih nagibov.

Osumljenec je namreč na Ižanski cesti v Ljubljani 4. julija iz maščevanja namerno zapeljal v policijsko vozilo na nujni vožnji, ki se je odzvala prijavi o družinskem nasilju. V trčenju je umrl policist, drugi je bil ranjen. 

Kot je pokazala preiskava, je bil parv 44-letni povzročitelj nesreče tisti, ki je poklical policijo in podal lažno prijavo o "masakru." Tega so policisti v preteklosti zaradi nasilnih dejanj in družinskega nasilja že obravnavali. Le nekaj dni pred dogodkom so mu tudi izrekli prepoved približevanja nekdanji partnerici. In prav na naslovu njenih staršev naj bi prišlo do "masakra", zato so policisti prijavo vzeli z vso resnostjo.

Če so kriminalisti Tadina ovadili že dva dni po tragediji, pa je do obtožnice minilo več časa, saj je bil obdolženec še več tednov v komi in ga niso mogli zaslišati. Po navedbah Dnevnika pa je bilo njegovo zdravljenje uspešno in točno dva meseca po tragediji je Tadin okreval do te mere, da ga je ljubljansko okrožno sodišče zaradi ponovitvene nevarnosti poslalo v pripor. Od tam so ga sicer še vozili v rehabilitacijski center Soča, prav tako pa so se z njim pogovorili psihiatri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.