Slovenija > Črna kronika
210 ogledov

Pozabili denar na bankomatu

denar, bankomat Žurnal24 main
Kaj bi storili, če bi v reži bančnega avtomata opazili denar? Pomislili na skrito kamero? Gorenjski policisti v zadnjih dneh zabeležili dva takšna primera.

V vsesplošni krizi je težko verjeti, da bi kdo pozabil vzeti svoj dvignjeni denar, a se zgodi tudi to. Brniški policisti so že prejšnji mesec med kontrolo letališkega območja na bankomatu našli 50 evrov. “Več  kot  očitno  je  bilo, da je denar nekdo pozabil,  zato so ga policisti prevzeli in dokaj hitro ugotovili,  komu  pripada,” v svojem dnevnem sporočilu piše Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave.

Denar so ta konec tedna vrnili lastnici, ki se je na  brniško  letališče  vračala  s potovanja. Da so policisti odkrili lastnico, je bilo potrebnega precej truda. “Natančno kako so policisti prišli do pozabljive lastnice, vam zaradi interesa policije ne bi razlagali,” pove Kos. Pozabljiva lastnica se je policistom zahvalila za prijaznost in učinkovitost.

Pošten je bil tudi najditelj

Že prejšnji konec tedna so bili medtem policisti kranjske uprave obveščeni o pozabljenem denarju na bankomatu na Primskovem. “Najditelj je 150 eurov, ki jih je v reži bankomata pustila lastnica, dvignil in jih odnesel varnostnici v bližnjem trgovskem centru,” pove Kos. V istem trenutku se je na varnostnico obrnila tudi lastnica, ki je bila seveda nadvse vesela, da ni bila ob svojo gotovino. “Zgodba se je končala srečno, zmagala je poštenost, je pa res, da bi samo kanček previdnosti vse to lahko preprečil,” sklene Kos.

Komentarjev 3
  • mirac 20:54 08.junij 2015.

    Sem našel denar pred eno trgovino, pa parkingu nekje v manjšem, sicer turističnem kraju - 50 EUR. Bila sva s prijateljem. Kaj zdaj? A gre za skrito kamero, a je kdo res izgubil ... Denar sva nesla v trgovino in ...prikaži več povedala, da sva ga našla na parkingu. A trgovka ni kazala kaj veliko zanimanja za to, aha, sta pač prinesla denar in skoraj z gotovostjo trdim, da je ta gospodična (ali gospa) denar spravila v svoj žep. No, osebno imam vsaj čisto vest - denar nisem spravil v svoj žep.

  • Johan Spohan 17:50 08.junij 2015.

    Nikakor ne na policijo, ker ji ne zaupam.

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:21 08.junij 2015.

    Maloprej sem prebral članek na internetnem portalu Žurnal24 o tem, kaj storiti, če na bankomatu slučajno naletiš na denar, ki ga je.............NADALJEVANJE NA:http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/130265/postenost-velja